All images © 2008-2020

The quest continues…

Last Tuesday I finally made a photo of a green sand lizard (Lacerta agilis). I did not have much time, because it was already in the evening. I made some nice shots in that short time. The next episode in my quest to make a green sand lizard photo was last Friday. This time I have spent a whole day.

 

I saw the first one on a tree trunk when I arrived at the sand lizard spot in the Amsterdamse Waterleidingduinen. In the time I was there I saw at least 15 males, 5 females and a juvenile female. The weather was perfect for photography. The sun was shining through the clouds so the light was very soft. The tree trunks were also a perfect contrasty background. I really enjoyed photographing the beautiful lizards.
I also noticed that the sand lizards had a lot of ticks on them as you can see on the photos.
After photographing the sand lizards I went to the European tree frogs (Hyla arborea). I photographed one frog. I did not have much time left. Next time the tree frogs will be my main goal.
This trip, with green sand lizards and a European tree frog, was again a very successful trip.

 

NL:

Vorige week dinsdag had ik dan eindelijk een groene zandhagedis (Lacerta agilis) voor mijn camera. Ik had toen nog weinig tijd, omdat ik pas in de avond kwam. Ik had nog net een paar leuke foto’s kunnen maken. Om dit een vervolg te geven ging ik afgelopen vrijdag speciaal voor de groene zandhagedissen een hele dag op pad.

 

De eerste zag ik al op een boomstam zonnen toen ik aan kwam lopen op de zandhagedissen-plek in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik ben nog een hele tijd in dat gebied geweest. Ik heb minstens 15 groene mannetjes gezien, ongeveer 5 vrouwtjes en een juveniel vrouwtje. Het weer was ook perfect om te fotograferen. De zon scheen best wel goed door de wolken heen, waardoor het licht mooi diffuus was. Ik heb echt genoten van het fotograferen van deze beestjes. De boomstammen waren ook een mooie contrasterende ondergrond en achtergrond om deze dieren te fotograferen.
Wat me opviel is dat de zandhagedissen veel teken hebben. Dat is ook goed te zien op een aantal van mijn foto’s.

 

Na het fotograferen van de zandhagedissen ben ik nog heel even naar de Europese boomkikkers (Hyla arborea) geweest. Ik heb er één gefotografeerd. Ik had niet meer tijd. De volgende keer zal ik daar meer tijd in steken. De kikker contrasteert wel mooi op de kale takken.
Het was dus een zeer succesvolle tocht met opnieuw groene zandhagedissen en een boomkikker.

List

Sand lizard / Zandhagedis (Lacerta Agilis)
European tree frog / Europese boomkikker (Hyla arborea)

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Nature & Wildlife Photography by Ronald Zimmerman

Thema door Anders Norén